• 7. juli 2020

Indhold

Nyhedsbrev feb 2019

Fritflyvning - Nyhedsmail 11. februar 2019

 

Breaking News fra Lost Hills, Californien

En lille gruppe danske fritflyvere har taget turen til Californien for at deltage i de såkaldte "Fab Feb"-konkurrencer på den legendariske fritflyvningsplads ved Lost Hills. Der er ialt tre World Cup-stævner, så man kan samle nogle points, hvis man har ambitioner i retning af at opnå topplaceringer på 2019-World Cup listen.

Steffen - en af de fire danske flyvende deltagere - har sendt følgende referat fra første stævne, den new zealandske Kiwi Cup:

Første stævne overstået. Regn og ucharmerende vejr fra morgenstunden så starten blev udsat en times tid.

Da vi kom i gang gik det således: I Wakefield droppede Christian i første runde, men max'ede resten af dagen. Steffen fløj max'er de to første runder, og lavede ogå en rigtig pæn start i 3., men linen til DT-armen var lidt for slap, så modellen DT'ede "af sig selv" efter et minut uden at funktionen var aktiveret. Så indstillede han flyvningen i denne klasse, for selvom der var et fantastisk teamarbejde, så er det heftigt at nå at flyve to klasser, når periodelængden kun er en time.

I F1A er der blot at bemærke, at alle 3 danske deltagere kom i flyoff. Eneste optræk til drama var i første runde, hvor Jes kun fløj 4.02.

I 6 minutters fly off'et, som blev afviklet allerede kl. 15.30 i let vind og masser af termik og en del turbulens, maxede både Karsten og Jes, mens Steffen fik godt 3 minutter efter at have været nødt til at lande sin model på grund af den "tætte trafik" som opstår når over 20 modeller skal starte i løbet af kun 7 minutter på en meget komprimeret startlinje. Omstarten blev foretaget med en Mamba, som ikke lige var den rigtige model til forholdene.

I 8 minutters runden lavede Karsten en halvdårlig start i heldårlig luft, så resultat af denne runde blev ikke prangende, men den samlede 11. plads var fornem. Jes fløj med sin sædvanlige 15 år gamle termikmodel, og fik 5.12, hvilket var samme sekundantal som Per Findahl fik med en kulflapper som blev skudt til himmels. Det viste sig at denne tid rakte til en delt andenplads, som Per og Jes enedes om at flyve om, så de to var igennem endnu en runde allersidst på dagen. Her trak Per det længste strå, så Jes blev nr. 3. Superflot - uden at det var nok til at gøre Jes helt tilfreds ......

Ved Kiwi Cup blev der fløjet alle de "store" FAI-klasser om lørdagen, mens de "små" klasser - som F1H og F1S - blev fløjet om søndagen. Man kan finde de komplette resultater på dette link:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTzz5JGru9xcmdFObF30bbM8gUHCP5kfq9TyddyZC7DL0bEtuapp0lBBfjVrVrKLPP88zlc5NR2fgHs/pubhtml


Indkaldelse til Klubmøde tirsdag 5. marts

Vi afholder Klubmøde tirsdag 5. marts med start kl. 19.00. Mødet bliver afholdt hos Lars.

Der er både væsentlige og underholdende indslag på dagsordenen:

  • Deltagerne fra konkurrencerne i Californien vil givetvis have festlige og dramatiske historier med, som de sandsynligvis brænder for at komme af med.
  • Det samme kan gøre sig gældende for dem, som har deltaget i eller i det mindste overværet Danmarksmesterskaberne for indendørsmodeller.
  • Tredie - og måske det væsentligste i større sammenhæng - punkt er en diskussion af vores stilling til de såkaldte DT-fly-offs, som der ikke er hjemmel for i de eksisterende regler i Sporting Code. Det er blevet ekstra aktualiseret af CIAMs revision af World Cup listen for 2018, hvor man omfordelte points, så placeringer opnået ved DT-fly-offs blev neutraliseret.

Efter sigende har CIAM udarbejdet et forslag til fly-off-regler, som skal forelægges på plenarmødet til april. Vi har endnu ikke set forslaget men håber at kunne forelægge det på mødet.

  • Derudover er der selvfølgelig mulighed for at drøfte andre emner på Klubmødet!

 

 

 

Danmarksmesterskaber for indendørsmodeller

DM for indendørsmodeller afholdes som tidligere meddelt søndag den 24. februar. Der er briefing kl. 11.00.

Ruben - som er konkurrenceleder sammen med Bjarne - ankommer til hallen ved 10-tiden. Hvis det er muligt at komme ind i salen inden kl. 11.00, vil Ruben sørge for det, så der evt. bliver tid til trimning og udpakning inden briefingen.

Tilmeldingerne til DM løber op - pt. er antallet af tilmeldte omkring 10 personer - så der skulle blive mulighed for en fornøjelig dag for både deltagere og eventuelle tilskuere, der vil opleve den særlige stemning ved indendørs fritflyvning.

Kom til Vigerstedhallen søndag den 24. februar fra kl. 10.00. Adressen er Ågerupvej 1, 4100 Ringsted.