• 2. juli 2020

Indhold

Nyhedsbrev maj 2019

Fritflyvning - Nyhedsmail 16. maj 2019

 

Husk at få fornyet din FAI-sportslicens

Hvis du skal flyve konkurrencer i udlandet, skal du altid medbringe en gyldig FAI-sportslicens. Den er arrangørens garanti for, at du er medlem af FAI (det er danske modelflyvere gennem Modelflyvning Danmark) og at du er forsikret (det er alle medlemmer af Modelflyvning Danmark).

Du kan deltage i danske konkurrencer uden en FAI-sportslicens, hvis du er medlem af Modelflyvning Danmark. Men du kan ikke opnå World Cup points i danske konkurrencer uden at have en gyldig sportslicens.

Du får en FAI-sportslicens ved at sende en mail til Hjalmar.  I mailen skal du oplyse dit navn, dit Modelflyvning Danmark-medlemsnummer, dit FAI-licens nummer fra sidste år (hvis du har et) og dit "nationale" licens-nummer (hvis du har et).

Så klarer Hjalmar (som er bestyrelsesmedlem i Kongelig Dansk Aeroklub) sagerne, og du får - normalt meget hurtigt - en svarmail med en pdf-fil af din nye FAI-sportslicens. Den printer du ud og tager med, når du skal flyve konkurrencer!

Det er gratis for medlemmerne at få en FAI-sportslicens. Udgiften betales af Modelflyvning Danmark.

 

 

60 års jubilæum i Modelflyveklubben Comet

Luis Petersen meddeler, at alle er velkomne på linestyringsklubben Comets anlæg på Amager Fælles fredag den 17. maj mellem kl. 10 og 14, hvor klubben fejrer sit 60 års-jubilæum.

Luis har ikke oplyst noget om dagens program, men det er nok sandsynligt, at der bliver fløjet lidt linestyring på banen - og at der bliver fortalt en masse røverhistorier fra gamle dage, når nuværende og tidligere klubmedlemmer samt andre venner af klubben mødes.

For dem, som ikke kender den præcise placering af Comets anlæg på Amager Fælled: Gå ind på fælleden, hvor Rundholtvej løber ud på Artillerivej og gå mod øst. Linestyringsanlægget ligger 4-500 meter inde på venstre side af vejen tværs over fælleden.

 

 

Det uofficielle skandinaviske F1S/E-36-mesterskab fredag den 31. maj

Det fjerde skandinaviske F1S/E-36-mesterskab afholdes i Bollerup, som ligger knap 20 kilometer nord-øst for Ystad i Sverige.

Læs om Bollerup Landbrugsskole, hvor stævnet afholdes, på www.bollerup.se.

På hjemmesiden kan man finde et kort, hvor bygning nr. 7 er markeret. Det er tæt på en hestefold, der ligger centralt i landbrugsskolens område. Der afholdes briefingen.

Dato:  Fredag den 31. maj

Briefing:  Kl. 9.00 fredag formiddag

Tilmelding:  Tilmeld dig på mail

Konkurrencen:  Der flyves efter forholdene - forhåbentlig 5 perioder samt evt. fly-offs

Startgebyr:  Startgebyret er 20 euro, der betales ved ankomsten

Deltagere:  Pt. er kun tre danskere tilmeldt - Christian Schwartzbach, Jens Ole Larsen & Per Grunnet. Der er plads til mange flere!

 

 

Jutland Heath Cup og Danmarksmesterskab, 8.-9. juni 2019

Tilmeldingerne strømmer ind til Jutland Heath Cup fra adskillige lande - og der er også en del danske tilmeldinger allerede.

Det kan nås endnu - tilmeld dig til konkurrenceleder Peter Rasmussen  - hvis du vil deltage i Jutland Heath Cup på Kongenshus Hede lørdag den 8. juni. Se indbydelsen i en tidligere nyhedsmail - eller bed Peter om at fremsende den igen.

Og hvis du vil deltage i Danmarksmesterskabet, som afholdes søndag den 9. juni samme sted, altså Kongenshus Hede, skal du tilmelde dig til Leif. Skulle du ikke kunne finde indbydelsen i en tidligere nyhedsmail, så bed Leif om at fremsende den igen!

 

 

Scandinavian Free Flight Week 2019

De tre skandinaviske World Cup konkurrencer er igen tilbage på Rinkaby-feltet lidt vest for Kristianstad ca. 2 timers kørsel inde i Sverige. Så vi får forhåbentlig igen tre store konkurrencer med mange deltagere fra adskillige nationer!

Der åbnet for tilmelding til de tre World Cup konkurrencer:

Torsdag 27/6:               Swedish Cup, klasserne F1A, F1B, F1C, F1Q og F1S

                   Briefing på pladsen kl. 07.00

                   Startgebyr 30 euro for én klasse, 40 euro for to eller flere. Juniorer 15 euro

Fredag 28/6:                Danish Cup, klasserne F1A, F1B, F1C, F1Q og F1S

                   Briefing på pladsen kl. 07.00

                   Startgebyr 30 euro for seniorer, 15 euro for juniorer

Søndag 30/6:                Norwegian Cup, klasserne F1A, F1B, F1C, F1Q og F1S

                   Briefing på pladsen kl. 07.00

                   Startgebyr 30 euro for seniorer, 15 euro for juniorer

Tilmelding:

Send en mail til Robert Hellgren med oplysning om dit navn, dit FAI licens-nummer, hvilket land du kommer fra, hvilke klasser du vil flyve samt hvilke af konkurrencerne du vil deltage i (Robert modtager tilmeldinger til alle tre World Cups)

Overnatning:

Danske deltagere kan campere på "Camp Ripa". Thomas Røjgaard har indgået en aftale med RC-klubben, som har campingområdet, om at danske fritflyvere må bruge pladsen mod betaling. Prisen er 80 sv.kr. pr. person pr. nat i telt og 120 sv.kr. pr. person pr. nat i campingvogn. Beløbet afregnes til Thomas, som vil være på Camp Ripa. Der er toilet og baderum - Thomas vil orientere om brugen af faciliteterne.

Læs mere om Camp Ripa på klubbens hjemmeside  www.ripamfk.com

Thomas ankommer på Camp Ripa onsdag midt på eftermiddagen. Hvis nogen ønsker at benytte pladsen inden da, så kontakt venligst Thomas