• 16. juli 2020

Jysk Mesterskab 2009

Jysk Mesterskab 2009 blev afholdt i weekenden den 5. og 6. september 2009 af Sønderborg Modelflyveklub. Der var tilmeldt 24 piloter fordelt på fire klasser, så på trods af den lidt truende vejrudsigt var der endnu engang mange deltagere.

Sønderborg Modelflyveklub har tidligere afholdt flere F3A konkurrencer, og de arrangerede endnu engang et rigtigt godt stævne, og stillede med mange hjælpere fra klubben så alt gik som på skinner. Sønderborg Modelflyveklub har vel nok nogen af Danmarks bedste faciliteter set med modelflyveøjne, en rigtig fin flyveplads med god plads til campingvogne og i tilgift et rigtigt fint klubhus med el, vand, fine toilet faciliteter samt god plads.

Ved briefing lørdag morgen viste vejret sig dog ikke fra sin bedste side. Som lovet i vejrudsigten var der en kraftig blæst samt en hel del regn. Af den grund var vi nødt til at udskyde starten på første runde. Over middag begyndte det at klare lidt op, og flyvningen blev startet. I løbet af eftermiddagen lykkedes det - i kraftig blæst - at få fløjet tre runder sport, samt en runde FAI og en runde Nordic. Herefter blev der afholdt præmieoverrækkelse i Sport, og den nye Jyske mester i Sport klassen kunne kåres. Efter hård kamp med Sebastian Jessen lykkedes det Morten Jørvad at trække titlen i hus. Desuden kunne Morten Jørvad også kåres som Danmarksmester i Sport på baggrund af hans resultater i løbet af året. Tillykke med det.

Lørdag aften blev der som sædvanligt afholdt hyggelig fællesspisning i klubhuset, og jeg tror godt jeg kan garantere at der ikke var nogen der gik sultne i seng den aften!

Søndag viste vejret sig fra en lidt pænere side, blæsten var aftaget noget, men på trods af at vejrudsigten ikke lovede regn faldt der alligevel spredte byger i løbet af dagen. Det lykkedes dog at få gennemført de resterende runder i X, FAI og Nordic med lidt afbrydelser af og til, så der sent søndag eftermiddag kunne afholdes præmieoverrækkelse. Resultaterne for de sidste tre klasser kan findes på Ranglisten.

Der skal lyde en stor tak til Sønderborg Modelflyveklub samt alle klubbens repræsentanter for at afholde endnu et rigtigt fint stævne med gode faciliteter. Vi håber på at vi må komme igen ved en senere lejlighed.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen