• 6. juli 2020

Sjællands Mesterskaberne 2011

Weekenden den 4. og 5. juni 2011 blev der afholdt Sjællands Mesterskaber i F3A kunstflyvning. I 2011 lykkedes det igen at finde en sjællandsk klub til at afholde SM. Da klubben Hangar 4800 på Falster tilbød at afholde SM, blev der straks sagt ja tak, og efter weekendens stævne tror jeg ikke der er nogen der har fortrudt det.

Hangar 4800 ligger som sagt på Falster kun nogle få kilometer fra Nykøbing Falster, hvor de har en rigtig fin bane med tilhørende klubhus. Til weekendens stævne var der opsat en generator, så vi kunne få strøm til laderne og pointudregningen, et partytelt til lørdagens fællesspisning og sidst men ikke mindst havde klubben lejet det køretekniske anlæg lige i nærheden til alle campingvognene. Dvs. alle faciliteterne var i orden.

Det der imponerede mig mest, var dog alle de hjælpere fra klubben, der var til stede i løbet af hele weekenden og hjalp med at få stævnet til at køre som på skinner. Det var tydeligt, at der blev støttet op om projektet fra medlemmernes side, og det gav en rigtig god stemning weekenden igennem. Derudover var vi rigtig heldige med vejret, der viste sig fra sin bedste side begge dage med lav vind fra øst og op til 25°C, så det var ideelle forhold.

Der var tilmeldt 16 piloter fordelt på fire klasser, så vi var knap så mange tilmeldte som vi plejer. Der var dog hele 9 piloter tilmeldte i FAI klassen, og jeg tror ikke jeg kan huske hvornår vi sidst har været så mange piloter i FAI. Om lørdagen blev der fløjet 3 runder Sport, 2 runder Nordic, 2 runder FAI og 2 runder X. Alle flyvninger gik planmæssigt uden uheld, og der blev vist meget fin flyvning.

Lørdag aften blev der afholdt hyggelig fællesspisning i partyteltet, hvor der blev serveret helstegt pattegris, og det var en udsøgt fornøjelse.

Om søndagen blev de sidste runder fløjet, dvs. 2 runder Nordic, 2 runder FAI og 1 runde X, og ved 15 tiden kunne der afholdes præmieoverrækkelse. Resultaterne for SM kan findes på Ranglisten.

Der skal lyde en kæmpe tak til Hangar 4800 og klubbens repræsentanter for at have afholdt SM i kunstflyvning. På trods af, at det var første gang kunstflyvnings karavanen var på besøg, blev der afholdt et stævne til topkarakter hvor alt klappede som det skulle. Vi håber meget på, at vi må komme igen ved en anden lejlighed.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen