• 6. juli 2020

NFK Cup 2013

NFK Cup 2013 blev afholdt i weekenden den 7. og 8. september 2013 i NFK i Langstrup Mose. Der var denne gang desværre kun tilmeldt 12 piloter fordelt på fire klasser til årets sidste F3A stævne. Desuden måtte Hans Jørgen Kristensen melde fra om lørdagen, på grund problemer med bilen, så vi var også nødt til at aflyse X-klassen, der ellers skulle have været fløjet om søndagen.

På trods af det lidt lave deltagerantal arrangerede NFK som sædvanligt et rigtigt fint stævne, og stillede med en del hjælpere fra klubben, så alt gik som på skinner. Deres faciliteter er rigtig fine, og siden vi sidste gang var på besøg, har de endda fået indlagt 230V, så man ikke længere er afhængig af diesel generatoren for at få strøm.

Vejrudsigten havde lovet fint vejr i hele weekenden med op til 25°C, dog med en del vind fra sydøst, som skulle tiltage yderligere om søndagen, så vi satsede på at få fløjet så meget som muligt om lørdagen.

Lørdag morgen kl. 10 blev der afholdt briefing i høj solskin og kort efter blev den første runde startet op i en jævn til frisk vind, der blæste fra sydøst, hvilket vil sige rimeligt lige ned ad banen. Vinden over banen var dog relativt turbulent, så det var vigtigt, at holde en rimeligt høj bundlinie for at undgå at modellerne blev for kraftigt påvirket.

På grund af det lave deltagerantal og fine vejr lykkedes det at få fløjet 3 hele runder i Sport, Nordic og FAI om lørdagen, så der kun var en enkelt runde Nordic og FAI at flyve søndag.

Lørdag aften blev der som sædvanligt afholdt hyggelig fællesspisning i det store telt på pladsen, og med hjælp fra grill-master Jørgen Mou blev der igen serveret "gode ben" med tilbehør i rigelige mængder.

Søndag var vinden lidt kraftigere og den var drejet en anelse mere mod øst, men der var fortsat høj sol, så vi kom i gang med flyvningerne ca. kl. 10:30, og da vi kun manglede en enkelt runde Nordic og FAI var vi allerede færdige omkring middagstid. Efter frokosten blev der afholdt præmieoverrækkelse i de sidste to klasser.

Der skal lyde en stor tak til NFK samt alle klubbens repræsentanter for at afholde endnu et rigtigt fint stævne. Vi håber på at vi må komme igen næste år.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen

 

Resultater:

2013_Sport_NFK_WinRes.pdf

2013_Nordic_NFK_WinRes.pdf

2013_FAI_NFK_WinRes.pdf